Om oss

Vår historia

1976 startades Bil & Skadeservice AB i Klippan som ren bilskadeverkstad.

1999 köptes verksamheten i Klippan av nuvarande ägare och finns fortfarande på samma adress.

2004 köptes grannfastigheten i Klippan och vår egen billackering startades.

2008 köptes vår skadeverkstad i Munka-Ljungby (fd. Förenadebils skadeverkstad).

2016 startade vi en kombinerad skade- och lackverkstad i Helsingborg. Vi blev även utsedda till årets verkstad av Länsförsäkringar Skåne.

2017 blev vi auktoriserade för Tesla att utföra plåt, lack och glasskador och öppnar portarna till vår aluminiumverkstad i Helsingborg.

2018 var vi 30 specialiserade medarbetare inom lack- och plåtskador som utför skadereparation till välkända samarbetspartners (Tesla, Börjessons Bil, Holmgrens Bil, Lindells Bil, Förenade Bil, Motor Village, Gösta Jönsson, Rask & Björck m.fl.)

2019 blev vi Årets företagare i Klippan, vilket vi är väldigt stolta över!

2019 i maj blev vi Årets företagare i Klippan. Något vi är väldigt stolta över!

2019 den 1 juli köptes vår skadeverkstad i Lund (fd. Bilskadecenter & Bilplåt Syd). Dessa slogs ihop för att bli vår fjärde anläggning.

2020 kunde vi äntligen erbjuda AC-arbeten för R134 och R1234 på utvalda anläggningar.

2020 den 1 oktober startade vår femte anläggning Berga på Mörsaregatan 10 upp.

2022-03-01 bytte vi ägare och blev en del av Autocirc-koncernen. Vår strävan efter att ligga i framkant och Autocircs hållbara och cirkulära affärsmodell kommer att ta oss vidare in i framtiden.

2022 tack vare Tågaborgs Bilservice förnyades våra avtal gällande Mitsubishi.

2022 påbörjades ett långt och givande samarbete med vår nya samarbetspartner Fariz och hans team på S. Jönsson och Mercedes-Benz.

2023 blev vi certifierade inom Kontrollerad Skadeverkstad och ISO 9001:2015 och 14001:2015. Ett stort arbete och ett kvitto på vårat engagemang gentemot kund, kvalitet och miljön.

Del av något större

Vi tillhör koncernen Autocirc – som är störst i Europa på att skapa återvinningscykler i bildelsindustrin.

Vill du läsa mer om Autocirc:

Varje del räknas

Tillsammans med Autocirc bidrar vi till ett mer hållbart samhälle. Vårt jobb är att återinföra fungerande delar till marknaden i enlighet med framtidens cirkulära ekonomi – och det ska göras på ett så ansvarsfullt och kvalitativt sätt som möjligt.

SBR Branschcertifiering

Branschcertifieringen är ett frivilligt branschanpassat ledningssystem för bildemonterare. Det syftar till att branschföretagen som uppnår en certifiering skall ha ett systematiskt och förbättrings inriktat arbetssätt för sitt miljö- kvalitets- och arbetsmiljöarbete. Branschcertifieringen är uppbyggd enligt samma struktur som ISO 9001:2000 och ISO 14001. För att göra certifiering mer värdefull har även krav kopplat till arbetsmiljö och brandskydd inarbetats i standarden. Certifieringen innebär att nivån är likvärdig den som ISO föreskriver, men där vi har anpassats den till vår bransch. Flertalet av kraven i ISO 9001 och ISO 14001 är med i branschcertifieringen.